03 september 2010

Spenat- och ricottapizza

I förra numret av Allt om Mat hittade jag receptet på en pizza med spenat och ricotta som jag bara var tvungen att testa med lite anpassningar. Jag hade nämligen en burk ricotta i kylen och en påse bladspenat i frysen - perfekt! Använd din egen favoritpizzadeg (till exempel den här) och tomatsås (alternativt koka ihop krossade tomater med kryddor och vitlök, mixa slätt).

Resultatet blev en annorlunda pizza som jag gillade (men då gillar jag spenat). Mannen tyckte nog inte att den kvalificerade sig som pizza men gillade ändå smaken. Ricottan smakar ju inte så mycket i sig så salta och peppra rejält!


Spenat- och ricottapizza
(1 långpanna)

1 sats pizzadeg
1-2 dl tomatsås
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 påse bladspenat (400 g) (tinad)
Salt, peppar
1 burk ricotta
1 1/2 dl riven ost (gärna smakrik)
1/2 dl pinjenötter

Sätt ugnen på 250 grader. Kavla eller tryck ut pizzadegen i botten på en långpanna. Bred tomatsåsen på. Hacka lök och vitlök fint, fräs i olivolja. Tillsätt tinad bladspenat och låt puttra tills det mesta av vattnet i spenaten har kokat bort. Salta och peppra. Fördela spenatröran ovanpå pizzan och klicka ut ricottan. Riv osten och strö ovanpå tillsammans med pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer: