Pizza med mozzarella och parmesanblandad ruccola
(4 port - en ugnslångpanna)
Deg:
50 g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
1/2 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7-9 dl vetemjöl special
Blanda jäst, socker, flingsalt, olivolja och vatten i en bunke. Rör i mjölet lite i taget. Degen ska bli fast och elastisk. Spara ev. resterande mjöl till utbakning. Täck degbunken med en bakduk och jäs ca 30 minuter. Kavla ut degen så att den täcker botten på en långpanna, gärna på bakplåtspapper. Lägg i långpannan.
Kallrörd tomatsås:
1 burk körsbärstomater
1 finriven vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
salt, peppar, olivolja, ev socker
Rör ihop såsen och smaka av. Bred ut över pizzabottnen.
Topping:
Rökt skinka i strimlor
2 "bollar" mozzarella
Basilika, strimlad
Svartpeppar
Lägg toppingen ovanpå pizzan med mozzarellan överst. Peppra. Grädda i 200 grader tills pizzan är gyllene och knaprig i kanterna.
Parmesanblandad ruccola:
1 paket/påse ruccola
Riven parmesan efter smak
Blanda ruccola och parmesan och strö över den nygräddade pizzan. Servera genast!
3 kommentarer:
Jag intygar att det blir JÄTTEGOTT!!
Hemmagjord pizza är verkligen gott! Vilka vackra foton!
Erika
Varför har man alltid pizzan överst när man gör hemmagjord? På pizzerian är den ju ovanpå tomatsåsen =S Jag är så förvirrad!
Skicka en kommentar