28 september 2010

Enkel nudel- och kycklingwok

När vi äter på asiatiskt inspirerade restauranger väljer jag nästan alltid ris framför nudlar. Ibland, egentligen väldigt sällan, blir jag dock sugen på nudlar - och ikväll var en sådan kväll. En snabb wok på kyckling, nudlar (såklart) och några sorters grönsaker blev det, uppkryddad med olika såser och kryddpastor. Exakt vilken sorts soja och currypasta som används är inte så viktigt, huvudsaken är att smaka av på slutet med kanske lite lime- eller citronsaft eller mer soja. Se alltså ingredienserna (och mängderna) nedan som exempel!


Nudel- och kycklingwok
(2-3 port)

2 kycklingfiléer, strimlade
1 msk röd currypasta
1-2 msk hoisin- eller ostronsås
2 msk sweetchilisås
1-2 msk japansk soja
1 skvätt sesamolja
Ca 1/4 pressad citron el 1/2 pressad lime

Strimla kycklingfiléerna. Blanda kryddorna, såserna och citrussaften och rör sedan ihop med kycklingen. Låt marinera en stund, gärna en halvtimme-timme eller så.

2/3 paket äggnudlar (alltså två "brickor" om du har Santa Maria som jag)
1/2 purjolök (den gröna delen)
1 paprika
2 morötter

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av i durkslag. Strimla purjolök, paprika och morötter. Hetta upp olja i en stekpanna och häll därefter i hela kycklingblandningen. Stek tills kycklingen är färdig. Rör i grönsakerna och stek dem en liten stund till men bara så länge att de fortfarande är krispiga. Rör i nudlarna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med soja och ev. lite citrussaft, kanske lite sweetchilisås också. Servera genast med extra sweetchilisås!

Inga kommentarer: