Nudel- och kycklingwok
(2-3 port)
2 kycklingfiléer, strimlade
1 msk röd currypasta
1-2 msk hoisin- eller ostronsås
2 msk sweetchilisås
1-2 msk japansk soja
1 skvätt sesamolja
Ca 1/4 pressad citron el 1/2 pressad lime
Strimla kycklingfiléerna. Blanda kryddorna, såserna och citrussaften och rör sedan ihop med kycklingen. Låt marinera en stund, gärna en halvtimme-timme eller så.
(2-3 port)
2 kycklingfiléer, strimlade
1 msk röd currypasta
1-2 msk hoisin- eller ostronsås
2 msk sweetchilisås
1-2 msk japansk soja
1 skvätt sesamolja
Ca 1/4 pressad citron el 1/2 pressad lime
Strimla kycklingfiléerna. Blanda kryddorna, såserna och citrussaften och rör sedan ihop med kycklingen. Låt marinera en stund, gärna en halvtimme-timme eller så.
2/3 paket äggnudlar (alltså två "brickor" om du har Santa Maria som jag)
1/2 purjolök (den gröna delen)
1 paprika
2 morötter
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av i durkslag. Strimla purjolök, paprika och morötter. Hetta upp olja i en stekpanna och häll därefter i hela kycklingblandningen. Stek tills kycklingen är färdig. Rör i grönsakerna och stek dem en liten stund till men bara så länge att de fortfarande är krispiga. Rör i nudlarna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med soja och ev. lite citrussaft, kanske lite sweetchilisås också. Servera genast med extra sweetchilisås!
1/2 purjolök (den gröna delen)
1 paprika
2 morötter
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av i durkslag. Strimla purjolök, paprika och morötter. Hetta upp olja i en stekpanna och häll därefter i hela kycklingblandningen. Stek tills kycklingen är färdig. Rör i grönsakerna och stek dem en liten stund till men bara så länge att de fortfarande är krispiga. Rör i nudlarna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med soja och ev. lite citrussaft, kanske lite sweetchilisås också. Servera genast med extra sweetchilisås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar