Förresten så brukar jag göra sjudna maränger. Jag tycker att de blir lite godare och lite segare inuti än "vanliga" kallvispade maränger.
Sjudna maränger med citron- eller chokladsmak
(ca 20 st)
3 äggvitor
2 dl socker
Citronsmak:
rivet skal av 1/2 citron
rivet skal av 1/2 citron
Chokladsmak:
1 näve mörk hackad choklad
1 tsk kakao (rör ner försiktigt med bara några tag, ska inte blandas ner helt!)
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitor och socker i en rostfri skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills sockret smält. Ta raskt av skålen från värmen och vispa smeten i ca 5 minuter tills den är vit och glansig. Smaksätt eventuellt och klicka på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Marängerna ska kännas torra och lätta. Låt gärna marängerna vara kvar i ugnen tills du inte kan låta bli att äta dem.
1 näve mörk hackad choklad
1 tsk kakao (rör ner försiktigt med bara några tag, ska inte blandas ner helt!)
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitor och socker i en rostfri skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills sockret smält. Ta raskt av skålen från värmen och vispa smeten i ca 5 minuter tills den är vit och glansig. Smaksätt eventuellt och klicka på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Marängerna ska kännas torra och lätta. Låt gärna marängerna vara kvar i ugnen tills du inte kan låta bli att äta dem.
2 kommentarer:
Mmmm.... Så gott.... Måste testas!!
Ha en fin måndag!
/Veronica
hjälp!!! ;-)
Hade precis som du äggvitor över å vill smaksätta med citron men har ingen, har däremot citronjuice - funkar det el förstör man marängerna om man häller i vätska???
Mvh Frida
Skicka en kommentar