Rabarber- och jordgubbssorbet med limoncello
(ca 4 port)
2 dl strösocker
1 dl vatten
300 g rabarber, rensad och skuren i mindre bitar
60 g jordgubbar (ca 8 mellanstora), gärna frysta/tinade
1 gelatinblad
1 msk limoncello
Häll strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka ca två minuter. Lägg i rabarbern och jordgubbarna och låt koka tills rabarbern är mjuk, ca 5-10 minuter. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa smeten slät. Sila och tryck på smeten i silen med en slev så att så mycket vätska som möjligt silas av. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i den varma vätskan. Rör i limoncellon. Låt smeten kallna och kör sedan i glassmaskin i ca 25-30 minuter till lämplig konsistens. Vill du inte äta sorbeten direkt, lägg i burk i frysen så länge.
(ca 4 port)
2 dl strösocker
1 dl vatten
300 g rabarber, rensad och skuren i mindre bitar
60 g jordgubbar (ca 8 mellanstora), gärna frysta/tinade
1 gelatinblad
1 msk limoncello
Häll strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka ca två minuter. Lägg i rabarbern och jordgubbarna och låt koka tills rabarbern är mjuk, ca 5-10 minuter. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa smeten slät. Sila och tryck på smeten i silen med en slev så att så mycket vätska som möjligt silas av. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i den varma vätskan. Rör i limoncellon. Låt smeten kallna och kör sedan i glassmaskin i ca 25-30 minuter till lämplig konsistens. Vill du inte äta sorbeten direkt, lägg i burk i frysen så länge.
1 kommentar:
Gud så gott det ser ut!
Skicka en kommentar