06 mars 2010

Citrusmorötter med pumpafrön

Ett något försenat nyårslöfte är att försöka äta "gröna" tillbehör till fler måltider. Jag är helt enkelt grymt dålig på att komma ihåg den där lilla extra salladen till middagen. Därför letar jag nu inspiration lite överallt och bland annat i Saras kök. Därifrån kommer (nästan) den här morotssalladen - som är så enkel att det knappast behövs ett recept.


Blanda rivna morötter med rivet citronskal, lite pressad citron, en gnutta olivolja, salt och peppar. Avsluta med att röra i solroskärnor eller, som jag gjorde här, rostade pumpakärnor. Låt gärna stå en liten stund innan servering!

2 kommentarer:

Millan sa...

Såhär i vintertider när de flesta grönsakerna är ganska kassa så kan jag tipsa om "veckosallader" och "kålsallader" av olika slag. Titta gärna in på vår sajt för lite förslag:

Längst ner i det här inlägget hittar du en veckosallad: http://www.saltpeppar.se/blog/?p=4036

Och lite rödkålssallader som klarar sig ett tag i kylen:
http://www.saltpeppar.se/recipies.php?id=257

Spralligast sa...

Tack för tipsen!