
Grovt bröd med äppelmos och yoghurt
(1 limpa)
2 dl fiberhavregryn
5 dl (300 g) fullkornsdinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
2 nypor flingsalt
1 dl gojibär eller russin
2 dl äppelmos
3 dl naturell yoghurt
1 msk flytande honung
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i äppelmos, yoghurt och honung. Blanda snabbt till en smet (men blanda inte för mycket). Lägg ett bakplåtspapper i en avlång limpform och fördela smeten däri. Grädda längst ned i ugnen i ca 35 minuter. Känn efter med sticka. Låt brödet svalna innan du skär upp det.
2 kommentarer:
Jag har ett liknande recept jag brukar göra men där är det 45+25 min i ugnen som gäller (Två temperaturer). Är det för att det är havregryn och fullkornsdinkel i din som det "suger upp vätskan" bättre så det blir klart snabbare? Har dessutom 5dl fil i, inte tre. Hade jag haft inne den i 35min hade den varit en degklump med lite skorpa på:)
Hej! Jag brukar baka bröden (med ungefär lika mängd av ingredienserna varje gång) i typ 30-40 minuter. Måste vara som du säger, att havregrynen "torkar till" brödet! Gott och saftigt blir det hur som helst (men det tar slut alldeles för snabbt...).
Skicka en kommentar