15 februari 2010

Kardemummachai

I helgen var det dags för ett nytt försök att skapa ett riktigt gott chai som dessutom faktiskt smakar som alla de koppar vi drack i Indien. Sött, starkt, mjölkigt - det är chai det! Den här varianten som bara innehåller kardemumma kom ganska nära smakmässigt men helst ska chai ju kokas över öppen eld och sedan hällas från hög höjd för att undvika teblad i koppen...

Kardemummachai
(ca 4 koppar)

2 dl mjölk
1/2 tsk krossade kardemummakärnor
6 dl vatten
1 msk svart te (gärna indiskt krossat)
Socker enligt egen smak

Koka upp mjölk i en liten kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör i kardemumman. Låt dra medan du kokar upp vattnet i en annan kastrull. Häll i tebladen och låt koka ca 1 minut. Häll i mjölken och söta enligt egen smak. Sila ner i koppar.

Inga kommentarer: