Lite allt möjligt från kylen, en mängd kryddor och en burk kokosmjölk ger en riktigt god curry. Tillsammans med lite ris blir det helt enkelt en smarrig middag på nolltid!
Vitkålscurry med kokosmjölk
(ca 4 port)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör/olja till stekning
1 msk malen koriander
1 tsk hel spiskummin
1 rejäl nypa chiliflingor
1 1/2 tsk gurkmeja
1 fond du chef vegetale (eller 1 grönsaksbuljongtärning)
1 burk kokosmjölk
Ca 3 dl strimlad vitkål
1 morot
1 röd paprika
1 stor näve sockerärter eller sugarsnaps
Hacka lök och vitlök. Fräs i lite smör/olja i några minuter. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med ungefär en minut. Häll i kokosmjölk och tillsätt buljongtärningen. Rör ihop och lägg därefter i vitkål, hackad morot och hackad paprika. Låt puttra medan du kokar ris. Smaka av med salt och peppar. Rör i sockerärter i mindre bitar och låt dem bli genomvarma. Servera!
1 kommentar:
Det lät både gott och enkelt att laga!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar