
(ca 4 port)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör/olja till stekning
1 msk malen koriander
1 tsk hel spiskummin
1 rejäl nypa chiliflingor
1 1/2 tsk gurkmeja
1 fond du chef vegetale (eller 1 grönsaksbuljongtärning)
1 burk kokosmjölk
Ca 3 dl strimlad vitkål
1 morot
1 röd paprika
1 stor näve sockerärter eller sugarsnaps
Hacka lök och vitlök. Fräs i lite smör/olja i några minuter. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med ungefär en minut. Häll i kokosmjölk och tillsätt buljongtärningen. Rör ihop och lägg därefter i vitkål, hackad morot och hackad paprika. Låt puttra medan du kokar ris. Smaka av med salt och peppar. Rör i sockerärter i mindre bitar och låt dem bli genomvarma. Servera!
1 kommentar:
Det lät både gott och enkelt att laga!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar