
Outrageous oatmeal cookies
(ca 20 kakor)
3 1/2 dl havregryn (jag använde fiberhavregryn - gick hur bra som helst!)
1 1/4 dl vetemjöl
2 dl russin (jag blandade ljusa och mörka)
1/2 dl tranbär eller berberisbär
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
6 msk (knappt 1 dl, ca 95 g) smör (rumsvarmt eller flytande)
1 1/4 dl mörkt socker (t ex råströsocker eller ännu mörkare)
1/2 dl strösocker
1 stort ägg
1/2 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, vetemjöl, russin, tranbär/berberisbär, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. I en annan bunke, vispa smör och socker fluffigt. Rör i ägg och kanel. Häll i havregrynsbunken och rör om ordentligt tills allt är blandat. Klicka ut rågade matskedsmått på bakplåtspappersklädd plåt med några centimeters mellanrum. Grädda kakorna tills de är gyllene men fortfarande mjuka, ca 12-13 minuter. Ta ut dem och låt svalna på plåten i ca 5 minuter. Låt sedan kakorna svalna helt på galler.
1 kommentar:
Mycket goda kakor! Tack för receptet!
Skicka en kommentar