23 januari 2010

Outrageous oatmeal cookies

Ja, så kallar i alla fall Starbucks de här kakorna! Inte vet jag om de smakar exakt så här på caféerna men jag hittade i alla fall receptet på deras hemsida och anpassade lite som vanligt. Goda havrekakor, riktigt goda havrekakor faktiskt!


Outrageous oatmeal cookies
(ca 20 kakor)

3 1/2 dl havregryn (jag använde fiberhavregryn - gick hur bra som helst!)
1 1/4 dl vetemjöl
2 dl russin (jag blandade ljusa och mörka)
1/2 dl tranbär eller berberisbär
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
6 msk (knappt 1 dl, ca 95 g) smör (rumsvarmt eller flytande)
1 1/4 dl mörkt socker (t ex råströsocker eller ännu mörkare)
1/2 dl strösocker
1 stort ägg
1/2 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, vetemjöl, russin, tranbär/berberisbär, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. I en annan bunke, vispa smör och socker fluffigt. Rör i ägg och kanel. Häll i havregrynsbunken och rör om ordentligt tills allt är blandat. Klicka ut rågade matskedsmått på bakplåtspappersklädd plåt med några centimeters mellanrum. Grädda kakorna tills de är gyllene men fortfarande mjuka, ca 12-13 minuter. Ta ut dem och låt svalna på plåten i ca 5 minuter. Låt sedan kakorna svalna helt på galler.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket goda kakor! Tack för receptet!