Receptet på den här gulaschen rev jag ur Sydsvenskan imorse. Varje dag finns det ett recept i tidningen och vanligtvis kommer de från recept.nu. Idag stod dock Middagsfrid för receptet. Snabb vardagsmiddag som vi åt med bröd till men pasta går säkert lika bra om man är riktigt hungrig. Vi åt rejält men det blev ändå över nog till en lunchportion imorgon. Citron-crème fraichen var pricken över i:t!
Färsgulasch med citron-crème fraiche
(ca 3 port)
1 1/2 gul lök
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
250 g nötfärs
1 1/2 msk paprikapulver (milt eller blandad styrka)
1 tsk dijonsenap
1 burk hela tomater (eller hela körsbärstomater)
1 1/2 msk tomatpuré
1/2 msk buljongpulver
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk stötta kumminfrön
2 små morötter, i kvartar
75 g sockerärter eller haricots verts, halverade
1 dl crème fraiche
Rivet skal av 1/2 citron
Fräs lök och vitlök i lite smör/olja i några minuter. Tillsätt färsen och stek vidare tills färsen är genomstekt. Rör ner alla kryddor, tomater samt 1 dl vatten. Låt puttra i ca 15 minuter. Rör i morotsbitarna och koka ytterligare ca 5 minuter. Rör ner sockerärtorna och koka två minuter till ungefär. Smaka av med salt och peppar.
Gör citron-crème fraichen: blanda crème fraiche och citronskal.
Servera gulaschen tillsammans med citron-crème fraichen och bröd.
Färsgulasch med citron-crème fraiche
(ca 3 port)
1 1/2 gul lök
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
250 g nötfärs
1 1/2 msk paprikapulver (milt eller blandad styrka)
1 tsk dijonsenap
1 burk hela tomater (eller hela körsbärstomater)
1 1/2 msk tomatpuré
1/2 msk buljongpulver
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk stötta kumminfrön
2 små morötter, i kvartar
75 g sockerärter eller haricots verts, halverade
1 dl crème fraiche
Rivet skal av 1/2 citron
Fräs lök och vitlök i lite smör/olja i några minuter. Tillsätt färsen och stek vidare tills färsen är genomstekt. Rör ner alla kryddor, tomater samt 1 dl vatten. Låt puttra i ca 15 minuter. Rör i morotsbitarna och koka ytterligare ca 5 minuter. Rör ner sockerärtorna och koka två minuter till ungefär. Smaka av med salt och peppar.
Gör citron-crème fraichen: blanda crème fraiche och citronskal.
Servera gulaschen tillsammans med citron-crème fraichen och bröd.
3 kommentarer:
Låter jättegott! Tar man paprikapulver med lite hetta så blir det perfekt (så man tinar upp) efter pulkaåkning.
Absolut! Jag brukar blanda milt och lite starkare paprikapulver, och så några chiliflingor såklart...
Citron-crème fraiche, vilken bra idé!
tycker fröken Dill
Skicka en kommentar