10 november 2009

Sötpotatispuré

Bara att litet tips på ett superenkelt tillbehör till t ex ugnsstekt kyckling: sötpotatispuré! Här är ett förslag på smaksättning:

Skala och skär en stor sötpotatis i bitar, koka mjuka i lättsaltat vatten. Klicka i lite crème fraiche och riv ner limeskal och färsk ingefära. Smaka av med salt och chiliflingor. Färdigt!

2 kommentarer:

EVA / whiskyochchampagne sa...

Mmmm jag älskar sötpotatis och använder den till allt möjligt...bla brukar jag koka den lite först och sen "baka" den klart i ugnen med vitlök och timjan...mums ! Och puré är ju aldrig fel...

***
KRAAAM EVA

Mikkan sa...

Grymma smakkombinationer! Jag gjorde något liknande häromveckan, sötpotatissoppa med ingefära som blev super! Funkade fint som puré till isterband i veckan dessutom! http://njutmaten.blogspot.com/2009/12/sott-och-hart.html