1 butternut squash (ca 1 kg)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
2-3 tsk curry (inte den allra starkaste)
1/2 liter vatten
1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
1/2 burk kokosmjölk
Salt
Sätt ugnen på 200 grader. Halvera butternut squashen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla lite olivolja över och rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pumpan ska bli så mjuk att köttet går att skeda ur. Låt svalna lite. Hacka under tiden löken och fräs i lite olja tillsammans med finhackad vitlök. Rör i kryddorna och buljongtärningen och häll på det varma vattnet. Låt koka upp. Skeda i pumpaköttet och låt sjuda på svag värme tills pumpan är helt mjuk. Mixa soppan slät och rör i kokosmjölken. Koka upp igen och smaka av med salt. Strö gärna lite färsk timjan över.
1 tsk gurkmeja
2-3 tsk curry (inte den allra starkaste)
1/2 liter vatten
1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
1/2 burk kokosmjölk
Salt
Sätt ugnen på 200 grader. Halvera butternut squashen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla lite olivolja över och rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pumpan ska bli så mjuk att köttet går att skeda ur. Låt svalna lite. Hacka under tiden löken och fräs i lite olja tillsammans med finhackad vitlök. Rör i kryddorna och buljongtärningen och häll på det varma vattnet. Låt koka upp. Skeda i pumpaköttet och låt sjuda på svag värme tills pumpan är helt mjuk. Mixa soppan slät och rör i kokosmjölken. Koka upp igen och smaka av med salt. Strö gärna lite färsk timjan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar