Tänk på att köttet bara ska bli precis färdigt - steks det för länge blir det lätt lite segt!

(2 port)
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
Olja till stekning
250-300 g nötgrytbitar, finstrimlade
flingsalt, svartpeppar
1 msk paprikapulver
250 g champinjoner
1 liten knippa persilja med grovhackade blad
en skvätt konjak
en klick smör
Rivet skal från 1/2 citron
1 1/2 dl crème fraiche (eller gräddfil)
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Fräs lök och vitlök mjuk på svag värme, ca 10 minuter. Tillsätt svampen och stek den i ett par minuter. Rör i kryddorna och ev. lite extra olja. Tillsätt köttstrimlorna och stek hastigt. Skvätt över konjaken. Tillsätt därefter citronskal och crème fraiche och låt puttra någon minut. Smaka av. Strö persiljan över och servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar