Äppelpannkakor
(2 port)
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk kanel
2 krm bakpulver2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk kanel
1 dl mjölk
1 dl fil
1 dl fil
1 rivet äpple
Smält smör till stekning
Vispa ihop de torra ingredienserna och blanda med mjölk och fil. Riv ur äpplet och krama ur det mesta av vätskan. Stek pannkakorna länge i lite smör, de ska inte vara degiga inuti!
Kanelhonung
Ca 1/2 dl flytande honung
1 tsk kanel
1 liten klick smör
Värm honungen i en mikrosäker skål i ca 30-60 sekunder. Rör ner smöret och kanelen. Servera till pannkakorna.
Vispa ihop de torra ingredienserna och blanda med mjölk och fil. Riv ur äpplet och krama ur det mesta av vätskan. Stek pannkakorna länge i lite smör, de ska inte vara degiga inuti!
Kanelhonung
Ca 1/2 dl flytande honung
1 tsk kanel
1 liten klick smör
Värm honungen i en mikrosäker skål i ca 30-60 sekunder. Rör ner smöret och kanelen. Servera till pannkakorna.
3 kommentarer:
Det där tyckte jag såg fantastiskt gott ut!
Jag kan inte mer än hålla med. Mmm det ser jätte gott ut. Skall ha de i tankarna.
Vilken bra variation på en enkel rätt! Kanelhonung hade jag nog aldrig tänkt på själv. Ser riktigt smarrigt ut!
Skicka en kommentar