12 oktober 2009

Äppelpannkakor med kanelhonung

Antalet äpplen som konsumeras här hemma är för närvarande skyhögt. Speciellt Aromaäpplen äts naturella men stoppas också ner i diverse bakverk, maträtter och även frukostar. I helgen blev det nämligen äppelpannkakor till lyxig frukost! Egentligen är det vanliga tjocka pannkakor (utan ägg eftersom vi inte hade några sådana hemma) med grovrivet äpple och lite kanel i. Till detta värmde jag honung i mikron, rörde i en liten klick smör och så ännu mer kanel. En liten äppelkompott från en burk i kylen (kommer nog snart här också) gjorde frukosten komplett!


Äppelpannkakor
(2 port)

2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk kanel
2 krm bakpulver
1 dl mjölk
1 dl fil
1 rivet äpple
Smält smör till stekning

Vispa ihop de torra ingredienserna och blanda med mjölk och fil. Riv ur äpplet och krama ur det mesta av vätskan. Stek pannkakorna länge i lite smör, de ska inte vara degiga inuti!

Kanelhonung

Ca 1/2 dl flytande honung
1 tsk kanel
1 liten klick smör

Värm honungen i en mikrosäker skål i ca 30-60 sekunder. Rör ner smöret och kanelen. Servera till pannkakorna.

3 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Det där tyckte jag såg fantastiskt gott ut!

Julia sa...

Jag kan inte mer än hålla med. Mmm det ser jätte gott ut. Skall ha de i tankarna.

Emmas Kök sa...

Vilken bra variation på en enkel rätt! Kanelhonung hade jag nog aldrig tänkt på själv. Ser riktigt smarrigt ut!