10 augusti 2009

Marängbakelser med färska bär

Ibland är det enklaste det godaste! Som de här små marängbakelserna till exempel: helt enkelt marängrundlar med en kula god vaniljglass, en klick grädde och så blåbär och hallon ovanpå. Smarrig efterrätt i all sin enkelhet!

Psst. Orkar man inte göra sina egna marängrundlar (vilket förvisso är enkelt men som tar lite tid) går det ju lika bra att använda färdiga maränger istället! Ännu enklare, men kanske inte ännu godare...


Marängbakelser
(ca 8-9 st)

3 äggvitor
1 skvätt citronsaft
knappt 2 dl socker

Vaniljglass
Vispgrädde
Färska bär, t ex hallon och blåbär

Rita 9 rundlar på ett bakplåtspapper, ca 7-8 cm i diameter (jag använde en lagom stor mugg men annars funkar en liten skål också).

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna med citronsaften till ett fluffigt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till ett fast skum. Lägg marängsmeten i en plastpåse, tryck ner allt i botten och klipp av ett litet hörn. Spritsa ut smeten inom rundlarna (eller det är ju inte så noga att det blir inom dem... huvudsaken är att de blir ungefär lika stora). Grädda i ca 45 minuter. Marängerna ska kännas torra på ytan och gå att lossa från pappret.

Precis innan servering, lägg på vaniljglass, grädde och bär. Njut!

2 kommentarer:

Therese sa...

Ta mig tusan en av de godaste efterrätterna på länge!

Karin sa...

Hej, du missar väl inte min tävling?
http://bagerskan.blogspot.com/2009/08/tavling.html
Kram Karin