07 augusti 2009

Jordgubbsmuffins med lime och mandelmassa

De här muffinsarna är faktiskt de godaste muffins jag bakat på länge! Vet inte om det var jordgubbarna, mandelmassan eller limen som gjorde det - eller kanske en kombination av allt förresten - men smarriga blev de små raringarna. Muffinsen på bilden nedan fick jag sno åt mig för att hinna fotografera, så snabbt gick de åt! Nästan lika snabbt som de gick att baka...

Ett självplock i för ett par veckor sedan resulterade i att vår frys nu är fylld av jordgubbar. Perfekt att ta fram vid behov - som till exempel vid akut muffinssug! Har du inga jordgubbar, använd hallon istället, eller något annat trevligt bär eller varför inte någon frukt som nektarin.


Jordgubbsmuffins med mandelmassa och lime
(ca 8 st)

75 g flytande smör/rapsolja (eller rumsvarmt smör)
1 dl råströsocker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
ca 50 g mandelmassa, finriven
rivet skal av 1/2 lime
1 dl mjölk
ca 10 jordgubbar, kvartade

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör-/rapsolja och socker lite fluffigt, vispa i ägget. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och flingsalt och tillsätt till smeten. Rör i finriven mandelmassa och limeskal, och därefter mjölken. Vänd försiktigt ner jordgubbsbitarna. Fördela i ca 8 muffinsformar (gärna i muffinsform så håller de formen bättre). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (känn med sticka). Låt svalna så länge tålamod finns!

1 kommentar:

Sandra drömkaka sa...

Låter som en ljuvlig kombination det där! Blir bakarsugen direkt :)