Kanelpannacotta med snabbfrästa äpplen
(4 små portioner)
1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
2-3 msk strösocker
1 vaniljstång (urskrapad)
Kanel enligt smak, 1 tsk kanske?
Äppelfräs:
2 svenska syrliga äpplen, t ex Ulla eller Aroma
Någon matsked strösocker, kanske lite kanel också
Smör till stekning
Någon matsked strösocker, kanske lite kanel också
Smör till stekning
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Koka upp vispgrädden med socker, kanel och vanilj. Låt gärna stå och dra några minuter efteråt. Krama ur gelatinbladet och vispa ner det i gräddsmeten. Häll i fyra små formar och låt stelna i kylen.
Vid servering: skala och skär äpplena i små bitar. Fräs snabbt i lite smör med socker ovanpå. Rör runt ordentligt så att sockret karamelliseras men inte bränns. Lägg en klick äppelfräs på varje pannacotta och servera genast!
Vid servering: skala och skär äpplena i små bitar. Fräs snabbt i lite smör med socker ovanpå. Rör runt ordentligt så att sockret karamelliseras men inte bränns. Lägg en klick äppelfräs på varje pannacotta och servera genast!
4 kommentarer:
Jag anar höste i luften och i din blogg också med tanke på denna mumsiga efterrätt! :-)
Åj, jösses så gott det där såg ut!
Kanelpannacotta måste absolut testas, tack för tipset!
www.HelenaLjunggren.com
Pannacotta är ju hur gott som helst och jag kan tänka mig att med kanel blir det supergott.
ojojoj vad härligt smarrigt! en riktig höstpannacotta!
Skicka en kommentar