Jag kan däremot inte säga att det här receptet på pasta med getost och broccoli kommer från ovan nämnda bok. Möjligtvis är det inspirerat men anpassat rejält beroende på att vissa ingredienser inte fanns hemma. Byt ut broccolin mot gröna bönor så är du lite närmare originalet, och parmaskinkan var inte heller med från början. Oberoende av ursprung är det här en god, snabb pastarätt som får extra smak av chili och getost. Vi (för det var faktiskt inte jag som lagade maten) använde en mild getost och det blev alldeles utmärkt!

Pasta med getost, serranoskinka och parma
(2 port)
150 g pasta, gärna penne
5 skivor serrano- eller parmaskinka
1/2 röd chili (urkärnad)
1 kvist rosmarin
30 g smör
1/2 broccolistånd alternativt ca 10 frysta broccolibuketter
75 g mild getost
Ev. pinjenötter eller annan nöt-/fröblandning att strö över
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg skinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och stek dem mitt i ugnen tills de är krispiga, ca 7-10 minuter. Koka pastan i lättsaltat vatten. Kärna ur chilin och hacka fint. Hacka rosmarinen grovt. Hetta upp smöret i en stekpanna. Lägg i chili och rosmarin och låt puttra ett par minuter. Lägg i broccolin och låt den bli halvmjuk (alternativt genomvarm om du använder fryst). Häll av pastan, och blanda i stekpannan. Ta av från värmen och smula getosten över. Servera genast, gärna med några pumpafrön eller pinjenötter strödda över.
6 kommentarer:
Gud så gott det låter, mums!
Kan man byta ut skinkan mot något vegetariskt? eller är det skinkan som tillför mycket smak till rätten.
Ha en fin kväll. kram :)
Soya - rätten funkar säkerligen lika bra utan skinka! Getosten ger ju mycket smak.
Lägg av! Detta låter ju oslagbart gott!
Det var sjukt gott! :)
Så om du inte är med så kallas det att "vi" lagar maten?
Riktigt gott - tack för detta :)
Skicka en kommentar