23 april 2009

Vårig pasta med bacon och getost

Jag köper den brittiska mattidningen Good Food ibland och den brukar aldrig göra mig besviken. Av de ca 100 recepten i varje tidning är det nog åtminstone 75-80 av dem som jag kan tänka mig att testa. Ett av recepten i det senaste numret är den här s k våriga pastan med bacon, getost och savoykål. Det är verkligen bara fem ingredienser i rätten (+ kryddor) och den blev fräsch och god. Istället för getost funkar nog fetaost också, och varför inte strimlad kassler istället för bacon?


Vårig pasta med getost, bacon och savoykål
(2 port)

200 g pasta, gärna fusilli som ovan
100 g strimlad savoykål
50 g bacon, strimlad
1/2 röd lök, finstrimlad
50 g getost, riven

Koka pastan i saltat vatten. Lägg i den strimlade savoykålen de sista två minuterna och låt rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet. Under tiden som pastan kokar, stek baconet: lägg i baconstrimlorna i en kall stekpanna och hetta upp så behövs det inget extra fett. När baconet är nästan färdigt, tillsätt den strimlade rödlöken och stek den mjuk tillsammans med baconet. Blanda ner rödlöks-/baconblandningen i pastan och kålen. Riv getosten på den grova sidan av rivjärnet och rör ner i pastablandningen. Blir det för torrt så tillsätt eventuellt lite av pastavattnet. Servera genast!

1 kommentar:

Chezsofia sa...

Verkar riktigt gott! Spännande att använda savoykål till pastan. Det får man prova ngn gång. Trevlig blogg!