
Vårig pasta med getost, bacon och savoykål
(2 port)
200 g pasta, gärna fusilli som ovan
100 g strimlad savoykål
50 g bacon, strimlad
1/2 röd lök, finstrimlad
50 g getost, riven
Koka pastan i saltat vatten. Lägg i den strimlade savoykålen de sista två minuterna och låt rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet. Under tiden som pastan kokar, stek baconet: lägg i baconstrimlorna i en kall stekpanna och hetta upp så behövs det inget extra fett. När baconet är nästan färdigt, tillsätt den strimlade rödlöken och stek den mjuk tillsammans med baconet. Blanda ner rödlöks-/baconblandningen i pastan och kålen. Riv getosten på den grova sidan av rivjärnet och rör ner i pastablandningen. Blir det för torrt så tillsätt eventuellt lite av pastavattnet. Servera genast!
1 kommentar:
Verkar riktigt gott! Spännande att använda savoykål till pastan. Det får man prova ngn gång. Trevlig blogg!
Skicka en kommentar