17 mars 2009

Pastasoppa med kassler och örter

DN Mat och dryck hittade jag receptet på en italiensk ostsoppa från kokboken "Smaker från Saltå Kvarn" av Åsa Swanberg. Med några justeringar blev det en riktigt god soppa som mättade gott, i alla fall till två personer. Jag förstår inte riktigt hur en soppa som baseras på 2 dl fullkornspasta ska räcka till fyra pers. Använd en riktigt lagrad ost så blir soppan som godast! Själv använde jag långlagrad prästost. Med färska örter blir soppan lite färggladare, men eftersom vi bara hade frysta hemma så...

Pastasoppa med kassler och örter
(2 port)

3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl mjölk
2 dl okokt fullkornspasta
1 gul lök
100 g kassler
1 dl crème fraiche
1 dl riven lagrad ost
timjan, oregano
salt, svartpeppar

Koka upp vatten och mjölk tillsammans med buljongtärningen. Lägg i pastan och koka färdig enligt anvisningarna på paketet. Hacka löken och låt den koka med de sista minuterna. Lägg i crème fraichen och finhackad kassler. Koka upp. Ta av kastrullen från plattan, lägg i den rivna osten och låt stå någon minut. Smaka av med salt, peppar och lägg gärna i några färska hackade rivna örter. Servera med ett gott bröd.

2 kommentarer:

Karin sa...

Det här låter enkelt och gott! Vilken trevlig blogg du har också! :)
Ha en fortsatt trevlig dag!

Emma sa...

verkar väldigt gott!