05 mars 2009

Kassler- och ananaspanna

Kassler och ananas är en sådan där klassisk kombination som får mig att minnas barndomen. Min mamma brukade skiva kasslern, lägga ananas och tomat ovanpå och så ost, allt in i ugnen och serveras till ris. Själv valde jag en annan variant idag men med nästan samma smaker.


Kassler- och ananaspanna
(2-3 port)

250 g kassler med kanterna bortskurna (jag gillar verkligen inte kasslerkanter...)
1 purjolök
smör/olja till stekning
1 liten burk ananas i skivor (ca 4 skivor)
2-3 msk tomatpuré
2 msk torkad örtkrydda
salt, peppar, chiliflingor
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Skär kasslerna och purjolöken i tunna strimlor. Fräs ett par minuter i olja. Blanda tomatpuré, örtkrydda och övriga kryddor med matlagningsgrädden och rör ner i kasslerpannan. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela ananasskivorna i åtta delar och lägg ner i pannan. Låt allt bli genomvarmt och servera med ris.

1 kommentar:

Anonym sa...

En klassiker som alltid går hem och som är sååå god =D