Kassler och ananas är en sådan där klassisk kombination som får mig att minnas barndomen. Min mamma brukade skiva kasslern, lägga ananas och tomat ovanpå och så ost, allt in i ugnen och serveras till ris. Själv valde jag en annan variant idag men med nästan samma smaker.
Kassler- och ananaspanna
(2-3 port)
250 g kassler med kanterna bortskurna (jag gillar verkligen inte kasslerkanter...)
1 purjolök
smör/olja till stekning
1 liten burk ananas i skivor (ca 4 skivor)
2-3 msk tomatpuré
2 msk torkad örtkrydda
salt, peppar, chiliflingor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Skär kasslerna och purjolöken i tunna strimlor. Fräs ett par minuter i olja. Blanda tomatpuré, örtkrydda och övriga kryddor med matlagningsgrädden och rör ner i kasslerpannan. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela ananasskivorna i åtta delar och lägg ner i pannan. Låt allt bli genomvarmt och servera med ris.
2-3 msk tomatpuré
2 msk torkad örtkrydda
salt, peppar, chiliflingor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Skär kasslerna och purjolöken i tunna strimlor. Fräs ett par minuter i olja. Blanda tomatpuré, örtkrydda och övriga kryddor med matlagningsgrädden och rör ner i kasslerpannan. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela ananasskivorna i åtta delar och lägg ner i pannan. Låt allt bli genomvarmt och servera med ris.
1 kommentar:
En klassiker som alltid går hem och som är sååå god =D
Skicka en kommentar