24 mars 2009

Indisk köttfärsröra med gröna ärter

Att känna sig indisk en liten stund är lätt: gör en varm röra, en kall sås och så ett tunt bröd att skopa upp röran och såsen med. Den här middagen bestod helt enkelt av en currydoftande köttfärsröra med gröna ärter, en yoghurtraita med spiskummin och chili och så chapatis till. Inga konstigheter, bara en massa blandade kryddor och så lite grönsaker.


Currydoftande köttfärsröra med gröna ärter
(3 port)

Ca 300 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
Ca 2 cm färsk ingefära
1 gul lök
1 krm chiliflingor
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
2 msk tomatpuré
1 dl matlagningsyoghurt
2 dl frysta gröna ärter

Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran. Fräs färs, lök, vitlök och ingefära i lite olja i några minuter, tillsätt kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter. Rör i tomatpuré och matlagningsyoghurt och låt sjuda ca 5 minuter. Lägg i ärterna och låt dem bli genomvarma. Smaka av med salt och peppar. Servera med yoghurtsås och chapatibröd.

Inga kommentarer: