Currydoftande köttfärsröra med gröna ärter
(3 port)
Ca 300 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
Ca 2 cm färsk ingefära
1 gul lök
1 krm chiliflingor
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
2 msk tomatpuré
1 dl matlagningsyoghurt
2 dl frysta gröna ärter
Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran. Fräs färs, lök, vitlök och ingefära i lite olja i några minuter, tillsätt kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter. Rör i tomatpuré och matlagningsyoghurt och låt sjuda ca 5 minuter. Lägg i ärterna och låt dem bli genomvarma. Smaka av med salt och peppar. Servera med yoghurtsås och chapatibröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar