11 februari 2009

Spenat- och kasslergratäng

Den här pastagratängen blev inte fotad men god ändå. Mycket snabb att laga och med milda smaker som är lätta att variera: finns det ingen kassler hemma går det lika bra med skinka eller varför inte rökt lax. Gratängen är perfekt om man har pasta över!

Spenat- och kasslergratäng
(4 port)

Ca 250 g okokt pasta
250 g kassler
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 äggula
Salt, peppar
1 påse babyspenat (70 g)
Gärna basilika
Ost (mängd efter smak)

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan eller använd redan färdigkokt. Tärna kasslern. Rör ihop äggulan med matlagningsgrädde och kryddorna. Blanda pasta, kassler, spenat och gärna några rivna blad basilika i en lagom stor ugnssäker form. Häll gräddblandningen över och rör om lite. Riv ost och strö över gratängen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills osten är gyllene. Servera med sallad.

1 kommentar:

Karin sa...

Mums! Det här lät gott! Jag har precis blivit bekant med färsk spenat så det här receptet är något för mig. Skall prövas! !Trevlig blogg du har! Välkommen in till mig om du har lust! :)