27 februari 2009

Kikärtscurry med kokosmjölk

Ur härliga boken Under valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström hämtade jag inspiration till det här receptet som ursprungligen heter kikärter från Kerala. Kerala är ju en sydlig delstat i Indien som vi besökte för ett par månader sedan och visst, den här kikärtscurryn smakar Indien! Kan ju vara curryn förstås... Snabb rätt att fixa och god!


Kikärtscurry med kokosmjölk
(3 port)

1 burk kikärter
smör/olja till stekning
1/2 röd chili
1 röd eller gul lök
3 cm färsk ingefära
1-2 msk curry
1 tsk gurkmeja
1 buljongtärning
2 morötter
10 cm purjolök
1 burk kokosmjölk (400 ml)

Låt kikärterna rinna av i en sil. Hacka chili och lök, riv ingefäran. Stek i lite smör eller olja tillsammans med curry och gurkmeja. Smula i ungefär halva buljongtärningen. Hacka morötter och strimla purjolök, rör i och låt fräsa några minuter. Häll på kokosmjölken. Koka ihop några minuter, smaka av med salt (ev. resten av buljongtärningen) och peppar. Servera med ris.

1 kommentar:

fruktsallad sa...

Denna har jag velat testa länge. Verkar supergott! :) Älskar indiskt!