Pumpapaj
(1 liten paj)
8 fullkornspepparkakor
1 msk smör
Köttet av 1/2 pumpa, ca 500 g - ugnsbakad eller kokt
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl råsocker
2 tsk pumpkin pie spice (eller blandade kryddor)
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Krossa pepparkakorna. Blanda ihop och tryck ut i en liten pajform med löstagbar kant. Lägg pumpakött, ägg, matlagningsgrädde, socker och kryddor i en matberedare och mixa till en slät smet. Smaka av med socker och kryddor. Häll smeten över pepparkaksbotten och strö ev. lite kryddblandning över. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har stelnat i mitten. Låt svalna, gärna stå i kylen över natten.
1 kommentar:
Hejsan..
Jag har aldrig testat attgöra paj med pumpakött.. borde kanske testa det:-)
Tjingeling/Pialotta
Skicka en kommentar