05 november 2008

Superenkel pumpapaj

Efter pumpamuffinsen hade jag en halv ugnsbakad pumpa över som ju inte fick förspillas! Alltså blev det, när sötsuget satte in, en pumpapaj. Faktiskt en mycket enkel sådan. Jag använde fullkornspepparkakor som botten men vilka kex som helst (t ex digestive eller ginger snaps) blir nog lika gott! Mixa ihop fyllningen och vips, pajen är redo för ugnen. 500 g pumpa (i obakat skick) räcker för övrigt till en liten paj, ca 14 cm i diameter.



Pumpapaj
(1 liten paj)

8 fullkornspepparkakor
1 msk smör

Köttet av 1/2 pumpa, ca 500 g - ugnsbakad eller kokt
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl råsocker
2 tsk pumpkin pie spice (eller blandade kryddor)

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Krossa pepparkakorna. Blanda ihop och tryck ut i en liten pajform med löstagbar kant. Lägg pumpakött, ägg, matlagningsgrädde, socker och kryddor i en matberedare och mixa till en slät smet. Smaka av med socker och kryddor. Häll smeten över pepparkaksbotten och strö ev. lite kryddblandning över. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har stelnat i mitten. Låt svalna, gärna stå i kylen över natten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan..
Jag har aldrig testat attgöra paj med pumpakött.. borde kanske testa det:-)
Tjingeling/Pialotta