
Mulligatawny med ris och kyckling
(3-4 port)
4 kycklinglårfiléer eller 2 kycklingfiléer
1 stor gul eller röd lök
1-2 vitlöksklyftor
smör/olja
1 msk curry (tänk på att vissa curryblandningar kan vara jättestarka!)
2 hela nejlikor
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk chilipeppar
2 morötter
1 palsternacka
1 hönsbuljongtärning
1 dl basmatiris
2 nävar sugar snaps
1 näve ljusa sultanrussin
Myntaraita:
Blanda 2 dl matlagningsyoghurt med 1 tsk torkad mynta.
Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp smör/olja i en gryta och fräs kycklingen och löken. Rör i curry, nejlikor och ingefära och stek ytterligare ett par minuter under omrörning. Lägg i buljongtärningen och häll på 7 dl vatten. Låt koka upp. Hacka morötter och palsternacka. Lägg i ris och morots- och palsternacketärningar. Koka ca 12 minuter eller tills riset är färdigt. Smaka av med salt och peppar. Hacka sugar snaps grovt, lägg i grytan tillsammans med russin och rör om. Servera tillsammans med myntaraita.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar