16 november 2008

Grova müsliscones

Klassiska scones i all ära men vissa helgmorgnar är det gott med en lite grövre frukost, t ex i form av de här müslisconesen som Allt om Mat så vänligt bjöd på receptet till. Detta sagt kan det vara bra att faktiskt ha vetemjöl i sconesen och inte fullkornsdinkelmjöl som jag blandade i. Mina scones blev väl inte direkt fluffiga och gick inte att dela... Däremot var de goda och det är väl det som är huvudsaken. En smakrik, syrlig plommonmarmelad var perfekt till men även fikonmarmeladen på bilden funkade bra!

Grova müsliscones
(2 port)

1 1/2 dl müsli med frukt
2 dl vetemjöl (eller annan grövre variant)
1 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör i tärningar
1 dl filmjölk eller yoghurt (eller mjölk)

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda müsli, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Lägg i smöret och nyp sönder det i mjölblandningen till en grynig massa. Blanda i fil/yoghurt/mjölk och rör snabbt ihop. Klicka ut degen i två högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite extra müsli och forma 2 runda kakor, ca 2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ät dem varma!

5 kommentarer:

Pialotta sa...

Fullkornsdinkelmjöl har jag testat.. visst går det kalasbra i bullar o bakverk. Gillar ibland det där lite robustare brödet:-)
Ser gott ut det där.

Pialotta sa...

Fullkornsdinkelmjöl har jag testat.. visst går det kalasbra i bullar o bakverk. Gillar ibland det där lite robustare brödet:-)
Ser gott ut det där.

Pytte sa...

Jag är ny i bloggvärlden och hittade just hit - vilka bra grejer du gör! Fina bilder och inte alltför kluriga recept, och bra skrivet förstås. Länkar till dig från och med nu!

Aidaho sa...

gårdagens middagsgäster fick äta din potatisgratäng med aubergine och på jobbet åt vi dina kladdkakemuffinsar. MYCKET uppskattat!!

Spralligast sa...

Pialotta - de var goda! Mättade bra också!

Pytte - tack! Ska kika in hos dig också!

Aidaho - skoj! Kul att de uppskattades!