Grova müsliscones
(2 port)
1 1/2 dl müsli med frukt
2 dl vetemjöl (eller annan grövre variant)
1 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör i tärningar
1 dl filmjölk eller yoghurt (eller mjölk)
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda müsli, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Lägg i smöret och nyp sönder det i mjölblandningen till en grynig massa. Blanda i fil/yoghurt/mjölk och rör snabbt ihop. Klicka ut degen i två högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite extra müsli och forma 2 runda kakor, ca 2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ät dem varma!
1 1/2 dl müsli med frukt
2 dl vetemjöl (eller annan grövre variant)
1 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör i tärningar
1 dl filmjölk eller yoghurt (eller mjölk)
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda müsli, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Lägg i smöret och nyp sönder det i mjölblandningen till en grynig massa. Blanda i fil/yoghurt/mjölk och rör snabbt ihop. Klicka ut degen i två högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite extra müsli och forma 2 runda kakor, ca 2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ät dem varma!
5 kommentarer:
Fullkornsdinkelmjöl har jag testat.. visst går det kalasbra i bullar o bakverk. Gillar ibland det där lite robustare brödet:-)
Ser gott ut det där.
Fullkornsdinkelmjöl har jag testat.. visst går det kalasbra i bullar o bakverk. Gillar ibland det där lite robustare brödet:-)
Ser gott ut det där.
Jag är ny i bloggvärlden och hittade just hit - vilka bra grejer du gör! Fina bilder och inte alltför kluriga recept, och bra skrivet förstås. Länkar till dig från och med nu!
gårdagens middagsgäster fick äta din potatisgratäng med aubergine och på jobbet åt vi dina kladdkakemuffinsar. MYCKET uppskattat!!
Pialotta - de var goda! Mättade bra också!
Pytte - tack! Ska kika in hos dig också!
Aidaho - skoj! Kul att de uppskattades!
Skicka en kommentar