11 oktober 2008

Kryddig äppelsoppa

En mycket trevlig kväll hos Teresia häromhelgen gjorde vi äppelsoppa ur kokboken En god höst av Malin Landqvist - en bok som utifrån vad jag såg verkligen kan rekommenderas. Många härliga höstiga recept. (Klicka här för en liten tjuvkik ur boken!) Det här är som jag minns att vi gjorde den goda soppan, som passade utmärkt som efterrätt tillsammans med en klick vaniljglass.

Äppelsoppa
(4 port)

2 syrliga fasta äpplen, skalade och i tärningar
2 dl konc äppeljuice
6 dl vatten
1/2-1 tsk malen ingefära
1/2-1 tsk manel kanel
Potatismjöl till redning
Ca 12 björnbär till servering (frysta går utmärkt!)
Vaniljglass till servering

Koka upp äppeljuice, vatten och kryddor. Lägg i äppelbitarna och låt sjuda 2 minuter. Smaka av med kryddor och red därefter med potatismjöl. Soppan bör dock inte bli alltför tjock så var försiktigt med potatismjölet! Lägg i björnbären och låt dem bli genomvarma. Servera i djupa tallrikar med en klick vaniljglass.

Inga kommentarer: