02 augusti 2008

Fikatips: Olof Viktors

En eftermiddag häromveckan kom vi på att det vore trevligt med en liten utflykt österut i Skåne. Både jag och mannen var grymt fikasugna och eftersom solen sken för fullt åkte vi längs Skånes södra kust och njöt av de vackra vyerna. Ännu mer njöt vi när vi satt och fikade på detta härliga fikaställe: Olof Viktors i Glemminge, strax öster om Ystad.

På bilden syns den smörgås som vi valde: kycklingfilé med rabarberkompott, currycrème, lakritsrot och macadamianötter, allt på ett stenugnsbakat surdegsbröd. (Eller så minns jag mackan i alla fall...) Rolig kombination som smakade riktigt bra! Utöver detta smaskade vi på citronmarängpaj resp. nötkolapaj.

Det riktigt roliga börjar efter att fikan har intagits (på gården ovan eller i trädgården): shoppingen i den lilla butiken. Bröd, allehanda marmelader, kakor, glass, müslis - mycket skoj finns att välja på. Själv köpte jag en plommontomatsmarmelad och en påse nöt-/frukt-/fibercrunch. Kanske några dinkelskopor med kaffe och choklad smet med också... Billigt? Nej, inte ett dugg men... lite får man väl unna sig ibland?

Inga kommentarer: