28 augusti 2008

Enkelt bröd (igen)

Jag har skrivit om det här brödet tidigare men det tål att upprepas. Är man sugen på ett gott grovt bröd en regnig höstkväll är det här receptet perfekt. Det spelar nämligen mindre roll vad som finns hemma i mjöl- och frukt- eller nötväg - allt blir gott när det blandas i brödet! Limpan är lika god dagen efter.



Snabbt bröd med bär och andra nyttigheter
(1 limpa)

2 dl havregryn
5 dl fullkornsmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl berberisbär (eller tranbär eller russin)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl fil
1/2 dl flytande honung
1/2 dl äppelmos

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Rör i fil, honung och äppelmos. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-45 minuter. Känn med sticka. Stjälp upp och låt svalna under duk.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Vilket gott bröd! Bakade det igår (dubbel sats) i en mindre långpanna med höga kanter. Blev supergott! Tack för receptet, nu skall jag baka detta OFTA.
Mvh Catrine