Hittills.
Det har nu ändrats på! Det här är faktiskt en bulgursallad från ovan nämnda kokbok. Förvisso med några ändringar men kryddningen är helt och hållet Nigellas! Salladen är smakrik och lite syrlig och skulle säkerligen passa bra på en buffé. Vi åt den tillsammans med en yoghurtsås och några kryddiga köttfärsbiffar.
Berberisbär undrar kanske någon vad det är? Jo, bären kallas också för zereshk och används mycket (i torkad form) i persisk matlagning. De är syrliga men smakrika. Läs gärna mer här! I den här salladen passar de alldeles utmärkt, men går att ersätta med torkade tranbär eller i nödfall syrliga russin. Jag köpte mina bär i Malmö - en stor påse för 30 kr.
Kryddig bulgur- och pistagesallad med berberis och granatäpple
(3-4 port som tillbehör)
2 dl bulgur
1/2 dl torkade berberisbär
7 1/2 dl kokande vatten
1 msk granatäppelsyrup
Saft av 1/2 citron
3 msk olivolja
1/4 tsk malen kryddpeppar
1 tsk spiskummin (mortla gärna hela frön för extra smak)
1 tsk flingsalt eller 1/4 tsk vanligt bordssalt
1/4 tsk malen kanel
1 dl skalade pistagenötter
1 rödlök
2 msk hackad persilja
Lägg bulgur och berberisbär i en skål och häll det kokande vattnet över. Täck med plastfolie och låt stå och dra i 20 minuter. Låt rinna av i en sil och svalna. Vispa ihop granatäppelsyrup, citronsaft, olivolja och kryddor till en dressing. Hacka pistagenötterna grovt. Finhacka löken. Blanda bulgur, pistagenötter, dressing, rödlök och hackad persilja. Låt gärna stå och dra en stund. Servera tillsammans med en yoghurtsås och gärna kryddiga biffar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar