29 juli 2008

Potatissallad med citron och ruccola

Potatissallad är en stapelvara hemma hos oss nu i sommar. De funkar ju bra till vilket kallskuret kött som helst och är också prima till rökt fisk. Dessutom är potatissalladerna ju utmärkta när det finns grönsaker i kylen som... ehmm... börjar se lite ledsna ut. Har de fått för lite uppmärksamhet kanske? Skurna i mindre bitar tillsammans med färskpotatis samt valda grödor och örter från balkongen blir grönsakerna dock desto gladare. Just den här potatissalladen har en crème fraiche-bas men det funkar precis lika bra med matlagningsyoghurt. Salta och peppra ordentligt, annars blir det lätt en lite för mesig dressing.


Potatissallad med citron, senap och ruccola

Färskpotatis
1 näve ruccolasallad
1 näve sockerärter/sugarsnaps/gröna bönor

Dressing:
1-1 1/2 msk sötstark senap
1 msk flytande honung
Rivet skal av 1 citron
Saft av 1/2 citron
1 burk lätt crème fraiche
Salt, peppar

Gärna timjan, citrontimjan, oregano eller någon annan trevlig färsk ört

Koka potatisen (i bitar går bra) och låt kallna. Blanda dressingen och smaka av med kryddor. Skär sockerärterna i grova bitar och riv sönder ruccolan. Blanda försiktigt dressing, sockerärter och potatis i en skål. Låt gärna stå kallt en stund. Precis innan servering, rör i ruccolan. Strö gärna lite extra citronskal över också. Servera till kallskuret kött, fisk eller fågel.

Inga kommentarer: