07 juli 2008

Chokladmuffins med tre sorters choklad

Den här chokladmuffinsen får ni helt enkelt föreställa er. Inte så svårt kanske, den ser ut som en chokladmuffin gör mest. Men smaken, den är fantastisk! Muffinsen innehåller faktiskt tre olika sorters choklad: kakao, riven mjölkchoklad och så grovhackad mintkrisp. Testa att byta ut mintkrispen mot t ex apelsinkrisp... mums! Ursprungsreceptet är från Leila Lindholm.

Chokladmuffins med tre sorters choklad
(12 normalstora muffins)

100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
en gnutta salt
50 g mjölkchoklad, finriven
50 g mintkrispchoklad, grovhackad

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i smör-/mjölkblandningen. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda i den rivna mjölkchokladen och den grovhackade chokladen. Fördela smeten i tolv muffinsformar (ca 3/4 upp i muffinsformen). Om du använder pappersformar, ställ dem gärna i en muffinspanna så håller de formen bättre. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Känn med sticka så att de inte är kladdiga inuti.

Inga kommentarer: