29 juni 2008

Potatissallad med vit balsamvinäger och kapris

Potatissallad är ju så lätt att göra och passar till så mycket. Lika god till lunch som middag, picknick som buffé. Den här salladen smakar lagom mycket av honung och balsamvinäger men får fin färg genom att vit balsamvinäger används. Kapris ger lite extra sälta.

Potatissallad med vit balsamvinäger och kapris
(4 port)

750 g färskpotatis
1 purjolök
1/2 dl kapris (skölj av lagen)
1/2 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger (ca, smaka av enligt egen smak!)
1 skvätt flytande honung (ta inte för mycket!)
grovsalt, gärna med chiliflingor

Skrubba potatisen och koka den. Låt svalna helt. Strimla purjolöken och låt kaprisen rinna av. Blanda olivolja, balsamvinäger och honung. Smaka av. Häll dressingen över potatis, purjolök och kapris, rör om försiktigt. Salta och peppra (ev) ovanpå. Potatissalladen kan gärna stå och dra en stund innan servering.

Inga kommentarer: