Lugn hemmafredagskväll: mannen klippte gräsmattan, jag tvättade. Nu är vi däckade i soffan framför Holland-Frankrike (japp, t.o.m. jag har drabbats av EM-yran) med rödvin, allehanda kylskåpsplockoch så den foccacia som någonstans under kvällen blev bakad. En speciell foccacia - den har nämligen tre toppingar. Kanske lite inspiration? Foccacia är ju härligt på det sättet - går att toppa med nästan vad som helst utöver det "vanliga" flingsaltet/olivoljan. Se nedan för mina förslag.
Ett bra recept på foccacia?
Se här! Den obakade foccacian - till vänster toppad med en svamp-/soltorkad tomat-/chiliblandning på burk, överst till höger oregano och nedanför till höger basilikaolivolja med rött salt.
Samma foccacia men i nygräddat format. Så här i efterhand inser jag att svampkryddan nog skulle ha blandats i degen istället eftersom den brändes vid något, men smaken var ändå helt OK.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar