Fyllningen går att såklart att variera - idag tog jag zucchini, rödlök och parmesan och var nöjd med det. Lägg till paprika, champinjoner, kanske lite strimlad skinka... ni förstår själva att möjligheterna är oändliga. Med ett glas rödvin till... total fredagslycka på ca 18 minuter.
Quesadillas med parmesan och zucchini
(1 port)
2 tortillas
1/2 rödlök
1/3 medelstor zucchini
smör till stekning
chilisalt
1 dl parmesanost
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rödlök och zucchini så tunt du orkar. Stek skivorna mjuka i lite smör i en stekpanna, salta (gärna med chilisalt). Riv parmesanosten fint. Ta upp rödlöken och zucchinin och stek varje tortillabröd någon minut på varje sida. Lägg ett tortillabröd på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg på hälften av parmesanosten, därefter squash och rödlök, sedan ost igen. Lägg den andra tortillan ovanpå och tryck till kanterna lite. Grädda mitt i ugnen ca 7-8 minuter, tortillan ska vara krispig. Ät direkt!
2 kommentarer:
Låter jättegott!
Instämmer med tusset. Lät som en godare variant av den jag (vid tids- och lustbrist) brukar göra med ost och skinka emellan i stekpannan. Tack för tipset! :)
Skicka en kommentar