04 april 2008

Quesadillas med parmesan och zucchini

Jag tycks ha ett middagstema den här veckan: rätter som tar max 20 minuter att laga från att kylskåpsdörren öppnas till dess att måltiden börjar intas, den här veckan vanligtvis däckad i soffan. Trött, förkyld, trött igen. Hur som helst, förkyld eller ej: de här quesadillasarna är fantastiskt goda. Blev starkt inspirerad av Pioneer woman - härlig matblogg med många bilder som är både vackra och informativa.

Fyllningen går att såklart att variera - idag tog jag zucchini, rödlök och parmesan och var nöjd med det. Lägg till paprika, champinjoner, kanske lite strimlad skinka... ni förstår själva att möjligheterna är oändliga. Med ett glas rödvin till... total fredagslycka på ca 18 minuter.

Quesadillas med parmesan och zucchini
(1 port)

2 tortillas
1/2 rödlök
1/3 medelstor zucchini
smör till stekning
chilisalt
1 dl parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rödlök och zucchini så tunt du orkar. Stek skivorna mjuka i lite smör i en stekpanna, salta (gärna med chilisalt). Riv parmesanosten fint. Ta upp rödlöken och zucchinin och stek varje tortillabröd någon minut på varje sida. Lägg ett tortillabröd på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg på hälften av parmesanosten, därefter squash och rödlök, sedan ost igen. Lägg den andra tortillan ovanpå och tryck till kanterna lite. Grädda mitt i ugnen ca 7-8 minuter, tortillan ska vara krispig. Ät direkt!

2 kommentarer:

Tusset sa...

Låter jättegott!

Sofhie sa...

Instämmer med tusset. Lät som en godare variant av den jag (vid tids- och lustbrist) brukar göra med ost och skinka emellan i stekpannan. Tack för tipset! :)