06 april 2008

Köttfärsenchiladas

Med ett paket överblivna tortillas, lite köttfärs, färdigriven ost och en kryddmix (jag använde Old el pasos) fixas snabbt enchiladas till. Kanske ingen gourmetmåltid men helt OK och en bra genväg att ta till i tidsnöd helt enkelt! Lite tillbehör som gräddfil, majs, sallad och extra salsa gör enchiladasarna ännu godare.

Enchiladas
(4 port)

1 paket tortillas (8 st)
300 g köttfärs
1 gul lök
smör/olja till stekning
1 påse kryddmix för enchiladas
1 1/2 dl tomatpuré
150 g riven ost (gärna smakrik eller färdig texmex-blandning)
majs
gräddfil
grovhackad bladpersilja
sallad
salsa

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs köttfärs och gul lök i lite smör i en stekpanna. Blanda kryddmixpåsen, tomatpurén och 2 dl hett vatten i en skål. Tillsätt hälften av såsblandningen till färs/lök-blandningen tillsammans med hälften av den rivna osten. Låt puttra ca 5 minuter. Lägg några matskedar fyllning på varje tortilla och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsfast form med tortillornas öppning nedåt. Häll tomatsåsen över tortillasarna och strö resterande ost över. Låt stå i ugnen ca 20 minuter tills osten har blivit gyllenbrun. Servera med tillbehören.

Inga kommentarer: