27 april 2008

Kokoskaka med citrusglasyr

Helt enkelt en god kaka som blir ännu lite godare med en smarrig glasyr! Smaksättningen i glasyren går naturligtvis att variera: jag tog citronskal och -saft i brist på lime. Supergott är att strö lite finhackad mynta över kakan också! Receptet kommer ursprungligen från engelska mattidningen Fresh.

Kokoskaka med citrusglasyr

175 g strösocker
175 g smör, rumsvarmt
150 g extra fint vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 g kokosflingor
2 msk mjölk

Glasyr:
1/2 citron eller 1 lime - finrivet skal och saft
200 g cream cheese (light går superbra)
25 g florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en medelstor kakform. Vispa socker och smör tills det är fluffigt och vitt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan dem. Rör i vetemjöl, bakpulver, mjölk och nästan alla kokosflingor (spara ca 1 msk). Häll i formen och grädda i ca 25 minuter. Låt svalna. Gör glasyren genom att blanda samtliga ingredienser. Bred glasyren över kakan. Rosta resterande kokosflingor i en torr het stekpanna och strö över kakan.

Inga kommentarer: