20 april 2008

Extrautrustade kokoskakor

Som många kak- och bakintresserade säkert har uppmärksammat har Leila Lindholms nya bakbok A piece of cake precis kommit ut. I helgen var Expressen snälla nog att bjuda på några recept ur den och kan de så kan jag. Jag testade chokladdoppade kokoskakor med smaksättning av limeskal och amaretto. Ingen av smakerna var överväldigande men gav ändå en intressant touch till kakorna. Som vanligt är ju kokoskakor precis hur enkla som helst att göra!

Chokladdoppade kokoskakor med lime
(ca 16-25 st beroende på storlek...)

50 g smör
2 ägg
5 1/2 dl kokosflingor
1 dl strösocker
Skal av 1 lime
1 msk amarettolikör, rom eller punsch

ca 50 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med övriga kakingredienser. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Forma till små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (beroende på storlek). Smält under tiden choklad över vattenbad. Låt kakorna svalna och doppa sedan bottnarna (eller topparna) i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.

Inga kommentarer: