04 mars 2008

Lyckad kombo

Kombinationen Årets kock och crème fraiche? Funkar alldeles utmärkt! Tommy Myllymäki (Årets kock 2007) har tagit fram en crème fraiche med smaken karljohan, timjan och citron. Den lilla latmask som är jag kokade pasta, lät sugar snaps och paprika i bitar koka med den sista minuten och blandade sedan den avrunna pastablandningen med några matskedar av crème fraichen. Lite chilisalt ovanpå och det var en god, snabb middag.

Såklart kan crème fraichen säkert användas i mer avancerade sammanhang också. Arla rekommenderar den som såsbas eller tillsammans med kyckling, fisk och fågel.

2 kommentarer:

Tusset sa...

Jag är en otrolig latmask för jag har faktiskt provat den två gånger. En gång med kyckling - jättegott. En gång med köttfärsbiffar - helt ok.

Anonym sa...

Vi testade den till lördagsmiddag i kväll. Slängde in några hajmalsfiléer i mikron och täckte dem med creme fraichen när de var nästan färdiga och körde dem ytterligare ett par minuter. Serverade med pressad mandelpotatis och lättkokta suger snaps. Snabbt, enkelt och gott!
Mamma