04 mars 2008

Bränd tomat luktar illa...

Tips: lämna inte en övertäckt traktörpanna med hackade tomater (kylskåpskalla och sisdådär mogna), lök, vitlök och andra godsaker på spisen när du sätter dig när för att titta lite på BBC Food. Glöm helt enkelt inte bort den i typ trettio minuter. Då blir det bränt, bränt, bränt i pannan. Av de planerade ugnsbakade räkorna med fetaost i tomatsås blev det inget. Tur att det finns reserver i kylen så att middagen kan bli en valnötstoast med persiljeskagenröra.

Persiljeskagenröra

Tinade skalade räkor
Finhackad rödlök
Finhackad grön chili (lite lagom mycket)
Finhackad röd paprika
Hackade sugar snaps
Crème fraiche med valfri fetthalt
Finhackad bladpersilja
Salt, peppar, chili explosion
Citronsaft och honung efter smak

Smaka av och låt gärna stå en stund. Ös i andra örtkryddor om så önskas! Servera på tunna brödskivor som stekts frasiga i lite olja i en stekpanna.

Inga kommentarer: