(Undrar ni varför min lilla äggakaka ser ut som en ihoprullad pannkaka så är det för att jag var lite otålig. Jag fixade inte riktigt vändningen i receptet, men äggakakan smakade lika bra för det!)
Äggakaka med fläsk och lingon
(1 port)
1 ägg
1 msk vetemjöl
1/2 dl mjölk
salt
ca 1/3 paket bacon, finstrimlat
rårörda lingon till servering
Vispa ihop ägg, vetemjöl, mjölk och en smula salt. Knaperstek baconen (med start i kall panna så behövs inget extra fett) och låt den sedan rinna av på hushållspapper. Spara så mycket av baconfettet i pannan som går och häll i äggsmeten. Sänk värmen snabbt och låt puttra några minuter. När smeten har stelnat, vänd upp äggakakan med hjälp av en tallrik och lägg därefter tillbaka den i stekpannan upp och ner. Låt steka ytterligare någon minut. Äggakakan ska vara genomstekt men krämig. Servera genast med bacon och rårörda lingon!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar