Ett hett tips om man använder muffinsformar i papper är att sätta dem i en metallmuffinsform. Då behåller de formen fint!
Blåbärs- och kardemummamuffins med smultopping
(ca 14-16 st)
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker eller några droppar vaniljessens
2 ägg
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl (180 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
200 g frysta blåbär
Smultoppingen:
50 g strösocker
100 g vetemjöl
50 g smör
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt. Blanda i äggen, ett i taget. Rör i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Gör därefter crumblen: mixa med fingrarna ihop mjöl, socker och smör. Ställ åt sidan. Rör ner blåbären i muffinssmeten men undvik att röra för mycket eftersom de lätt ger av sig färg. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smeten och fördela därefter smultoppingen på dem. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar