09 januari 2008

Ost- och grönsakspasta med rosmarin och chili

Eftersom jag har fått någon fix idé om att äta upp de grejer vi har hemma istället för att rusa iväg till affären och köpa nytt varje dag blir varje middag ett äventyr. Vad kan jag hitta på idag med det som kylen och skafferiet erbjuder? Faktiskt ganska mycket. Kan ju bero på att båda var ganska välfyllda, därav behovet av rensning. Den här pastan hittade jag hos Arla men chiliade till den lite och bytte ut grönsakerna. Otippat gott, faktiskt mycket godare än vad det låter i receptet. Ostsåsen binder ihop grönsakerna och pastan samtidigt som rosmarinen ger den där lilla extra smakknuffen.

Ost- och grönsakspasta med rosmarin och chili
(4 port)

300 g pasta av valfri sort
3-4 morötter
1 rödlök
100 g haricots verts eller andra bönor
ca 10 champinjoner
1/2 chili
1 paket Kelda ostsås (2 1/2 dl)
2 tsk torkad rosmarin eller 2 msk färsk rosmarin, finhackad

Koka pastan i saltat vatten. Skär morötterna i halva skivor, rödlöken i strimlor och champinjonerna i kvartar. Finhacka en lagom bit av chilin. När några minuter återstår av pastans koktid, lägg i morötter och bönor. Låt koka färdigt och häll sedan av. Smält lite smör i pastakastrullen och fräs lök, champinjoner och chili med lite salt tills allt är lagom tuggvänligt. Häll på pastablandningen och rör om. Strö över rosmarin och rör därefter i ostsåsen. Låt allt bli varmt och servera genast.

Inga kommentarer: