Ost- och grönsakspasta med rosmarin och chili
(4 port)
300 g pasta av valfri sort
3-4 morötter
1 rödlök
100 g haricots verts eller andra bönor
ca 10 champinjoner
1/2 chili
1 paket Kelda ostsås (2 1/2 dl)
2 tsk torkad rosmarin eller 2 msk färsk rosmarin, finhackad
Koka pastan i saltat vatten. Skär morötterna i halva skivor, rödlöken i strimlor och champinjonerna i kvartar. Finhacka en lagom bit av chilin. När några minuter återstår av pastans koktid, lägg i morötter och bönor. Låt koka färdigt och häll sedan av. Smält lite smör i pastakastrullen och fräs lök, champinjoner och chili med lite salt tills allt är lagom tuggvänligt. Häll på pastablandningen och rör om. Strö över rosmarin och rör därefter i ostsåsen. Låt allt bli varmt och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar