20 december 2007

Äntligen!

Har de senaste veckorna ätit några julbord och ärligt talat, hur spännande är det med julbord egentligen? Samma (eller i alla fall likadana...) köttbullar, prinskorvar, skinka, brunkål... Ja, jag bor i Skåne. Här har vi brunkål och rödkål men inte en enda liten annan grönsak! De enda spänningsmomenten inför julborden har ju varit dels vilka sillar som skulle pryda bordet (ja, alla har haft senapssill), dels om äppelmos skulle finnas (nej, inget äppelmos så långt ögat når). Förstår inte vad alla har emot äppelmos till köttbullar och skinka!

Hur som helst, det som mest har frestat på tålamodet är nog bristen på grönsaker - den konstgjorda svampsmaken i Janssons räcker liksom inte. (För övrigt är det min övertygelse att Janssons består av potatis, grädde, lök och ansjovis - det räcker ju så!) Därför blev jag lycklig ikväll när en julbuffé serverades som innehöll spännande varianter på klassiska julbordsrätter OCH en stor härlig fräsch sallad! Underbart!

Upplevelsen blev ju inte sämre av att kvällen fortsatte med Anders & Johan och 500 andra på Lunds stadsteater. Är ni i trakterna så passa på att se, det är faktiskt riktigt kul stundtals!

Inga kommentarer: