05 november 2007

Snabba soppan med potatis och fetaost

Eftersom den elaka höstförkylningen vägrar släppa taget om mig blir det mycket comfort food just nu - alltså mat som är mysig och enkel att äta och göra. Soppan nedan började som ett Allt om Mat-recept med kronärtskockor och grönmögelost men slutade som en hopkop på det som fanns hemma - mestadels potatis, lök och fetaost. Inte helt fel och definitivt comfort food!

(Ursäkta den dåliga bilden - den riktiga kameran är fortfarande på rymmen efter omorganisationen hemma)

Potatis- och fetaostsoppa
(1 port)

3 dl vatten
1/2 dl vitt vin
1 stor potatis eller 2 små
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 gul lök, finstrimlad
1/4 purjolök, strimlad
färska örter, t ex basilika, oregano, persilja
1 bit fetaost (efter smak!)

Koka upp vattnet och vinet med buljongtärningen. Skala och tärna potatisen. Låt koka tills potatisen är nästan mjuk. Lägg då i lök och purjolök och koka några minuter till. Lägg i hackade färska örter. Hacka en bit av fetaosten och rör ner i soppan. Puttra ca en halv minut. Häll upp i tallrik och strö resterande fetaost över.

Inga kommentarer: