13 september 2007

Superenkel risonisoppa med chili och parmesan

En riktig förkylning kräver mat som (1) är varm, (2) går snabbt att laga och (3) lenar den onda halsen. Den här snabba soppan med risoni är därför alldeles perfekt! Risoni är förresten pasta som ser ut som risgryn och som sin minimala storlek till trots ska koka 11 minuter. Tänk på att inte använda för mycket buljongtärning - osten ger ju också sälta.

Risonisoppa med chili och parmesan
(1 port)

3-4 dl vatten
max 1/2 buljongtärning
1/2 - 1 dl risoni (beroende på hunger)
1/2 röd chili, finhackad eller i strimlor
1 salladslök, strimlad
en bit parmesanost
en näve basilikablad

Koka upp vattnet med buljongtärningen. Lägg i risonin och den hackade chilin. Låt koka i 8 minuter. Lägg i löken. Koka 3 minuter till. Riv parmesanost och riv basilikablad i bitar, rör ner i soppan precis innan servering.

Inga kommentarer: