
Äppel- och valnötsmuffins
(ca 10-15 st beroende på formens storlek)
150 g smör
2 dl mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk hackade valnötter
2 msk mörkt muscovadosocker
Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Fördela smeten i muffinsformar, gärna stora kraftiga amerikanska (annars, använd dubbla formar) ställda på en plåt. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda nötter och socker. Vänd äppelbitarna i blandningen och lägg i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
1 kommentar:
Tänk även på att vissa "decilitermått" innehåller mer än en deciliter :/
Skicka en kommentar