11 september 2007

Äppel- och valnötsmuffins

Var på mannens landställe i blekingska skärgården i helgen. Medan jag och A var ute i kohagarna och plockade björnbär fixade våra respektive eftermiddagsfika bestående av dessa smarriga muffins. Mannen fotade dem t.o.m. innan servering - något har han lärt sig genom att vara gift med en matbloggerska. Receptet kommer från Allt om Mat. Har du inga valnötter, ta hasselnötter istället.



Äppel- och valnötsmuffins
(ca 10-15 st beroende på formens storlek)

150 g smör
2 dl mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk hackade valnötter
2 msk mörkt muscovadosocker

Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Fördela smeten i muffinsformar, gärna stora kraftiga amerikanska (annars, använd dubbla formar) ställda på en plåt. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda nötter och socker. Vänd äppelbitarna i blandningen och lägg i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk även på att vissa "decilitermått" innehåller mer än en deciliter :/